Näin valitaan

Salibandyliigan puolivälieräparit valitaan maanantaina. Tirsamaa julkaisee perinteisen veikkauksensa puolivälieräpareista. Viime keväänä tämä ennakko osui nappiin ja kaikki valinnat menivät ennakoidusti. Katsotaan miten nyt käy. Mikäli valinnat menevät näin, niin alla on myös kaavio siitä, miten SSV pelaa tiensä mestariksi.

Runkosarjan voittanut Classic pääsee tänä vuonna valitsemaan ensimmäisenä ja valinta on päivänselvä. Ray Backmanin suojatit valitsevat pudotuspelijoukkueista heikoimman, Nokian KrP:n. Urheilullisten perusteluiden lisäksi paikallisottelut tuovat mukavasti yleisöä peleihin, eikä Classicin tarvitse matkustaa pidemmälle puolivälierien ainoaan vierasotteluunsa. Classic välieriin.

Toisena valitseva SSV ei todennäköisesti valitse kahden viime kauden finalistia Erää. Aiemmin viikolla jututtamani Tero Tiitu mainitsi jopa Erän ja Classicin hänen mielestään pudotuspelien suurimmiksi suosikeiksi. Oikeasti pudotuspelien suurin suosikki, SSV, ei valitse myöskään Kooveeta. Koovee on pelannut ailahtelevasti, mutta se tiputti SSV:n cupissa ja voitti toisen kohtaamisen runkosarjassa. Uskon, että SSV valitsee runkosarjan seiskan, Josban. Yksi reissu Joensuuhun ei ole paha rasti. SSV etenee välieriin voitoin 3-0.

Oilersille jää valittavaksi joko Koovee tai Erä. Tätä ennakoi perjantaina runkosarjan päätöskierroksen jälkeen myös Oilers-valmentaja Akseli Ahtiainen Tirsamaan videohaastattelussa. Erä ei ole pelannut läheskään potentiaalinsa edellyttämällä tavalla ja maalivahtipeli on mysteeri. Oilers voitti runkosarjan molemmat kohtaamiset Erää vastaan. Perjantain Erä-Oilers-ottelu oli sen verran viihdyttävää ja nopeaa salibandya, että näkisin mielelläni tämän otteluparin pelejä enemmänkin. Toiveisiin ei kuitenkaan vastata, koska Oilers päätyy valinnassaan Kooveehen. Espoolaiset jatkoon.

Näin ollen runkosarjan neloselle, SPV:lle, jää vastaan Erä. SPV on tällä kaudella ollut selkeästi niskan päällä voitettuaan molemmat runkosarjakohtaamiset ja tiputtaen Erän cupin välierissä dramaattisten vaiheiden jälkeen. Erän neljän vuoden mitaliputki katkeaa tähän ottelupariin.

Tirsamaan veikkaukset (tummennettu jatkoon):

Puolivälierät:
Classic - Nokian KrP
SSV - Josba
Oilers - Koovee
SPV - Erä

Välierät:
Classic - SPV
SSV – Oilers

Finaali:
Classic – SSV

Pronssiottelu:
Oilers – SPV

3 kommenttia

  1. Jani kirjoitti:

    Muuten ok mutta KRP yllättää classicin ja voittaa finaaleissa SPV:n!

  2. AP kirjoitti:

    Oilers valitsee Erän. Tyhmiä ku on.

  3. hah kirjoitti:

    Kaikki oikein valintapareissa, mutta uskon että Erä taaperruksestaan huolimatta vie SPV:ltä mitallipelit.Sitten Erä tiputtaa yllättäen Classicin ja SSV Oilersin. Näin taas tulee helsinkiläinen finaali, joka voi venyä taas 5 peliin ja siitä ei osaa mitään sanoakaan kummalle pallo pomppii tällä kertaa. Mahu epäonnistuu taas rankkarissa niin asetelma onkin toinen kuin viime vuonna. Classic ottaa pronssia?

Kommentoi