25000 merkin jälkiviisasteluun

Tätä kirjoittaessa Salibandyliigaa on takana kolmesta kuuteen ottelua per joukkue. Nyt on hyvä hetki palata Urheilusanomille ennen kauden alkua tekemääni joukkueanalyysiin. Aukeaman pakettiin lähti tekstiä lähes 25000 merkin verran. Ilta- ja yöpohdinnat olivat jälleen kerran pitkiä – kuten kirjoittajakin.

Happeen sija-arviosta käytiin toimituksen väen kesken keskustelua muun muassa jyväskyläläisiä Oilersiin vertaamalla. Lopulta Happee asemoitui yhteistuumin sijalle kaksi. Suurimmaksi mestarisuosikiksi nostamani SPV on hävinnyt tähän mennessä vain yhden pelin, kotonaan Erälle. Liigan puolivälin paikkeille ennakoitu Koovee johtaa tällä hetkellä sarjaa, mutta alkukaudesta se ei ole kohdannut kärkijoukkueista kuin Happeen, jolle se hävisi rumin lukemin.

On mielenkiintoista nähdä, miten Happeen kausi etenee Champions Cupin 0-12 finaalipettymyksen jälkeen. Pitää muistaa, että turnauksessa oli joukkueelle myös paljon hyvää Wiler-välierävoitosta lähtien.

Pääkaupunkiseudun joukkueista Erä ja Oilers ovat pelanneet ailahdellen, mikä näkyi joukkueiden keskinäisessä ottelussakin Vantaalla. Molempien potentiaali on huima, ja ne ovat varmasti loppukaudesta vaikeasti lyötävissä. Keskikastissa TPS ja NST ovat ottaneet mukavasti pisteitä ja ovat nousemassa jopa ennakkoa paremmille sijoille.

Alkukauden isoin pettymys on ollut Josba. Indiansillakin on kasassa tässä vaiheessa vasta yksi voitto, mutta kovin suuria johtopäätöksiä pudotuspelimahdollisuuksien suhteen ei vielä voi vetää.

Kausi on kuitenkin pitkä. Meni syteen tai saveen, tässä vielä tänne blogiinkiin ennakon joukkueet oikeassa järjestyksessä kauden jälkeiseen jälkiviisasteluun.

Urheilusanomien ennakko kaudelle 2014-15:

1. SPV
2. Happee
3. Oilers
4. Classic
5. SSV
6. Erä
7. Indians
8. Koovee
– – – – – –
9. Josba
10. SalBa
– – – – – –
11. NST
12. OLS
13. TPS
14. Nokia

Kommentoi