Biography: Timo Mäkynen

Timo Mäkynen, 35. Lempinimi: Tirsa. Työskennellyt vuodesta 2007 alkaen Opelin maahantuonnissa eri tehtävissä Suomessa ja välissä Ruotsissakin. Myynnin lisäksi viestintä lähellä sydäntä. Päivätöiden ohella avustaa myös freelance-toimittajana mm. Urheilulehteä ja Pääkalloa. Aviomies ja kahden lapsen isä.

1. Myynti päivätyönä tarkoittaa reissaamista ympäri Suomea, ja autoalalla työskentelyä on takana reilut kymmenen vuotta. Opelin viime vuosien kovasta noususta Suomessa voi lukea tarkemmin esimerkiksi toimitusjohtaja Rami Kittilän Taloustaidon haastattelusta.

2. Viestintä on nykyään tärkeää lähes kaikkialla. Myyntityön vastapainoksi olen viime vuosina avustanut freelance-toimittajana pääasiassa Urheilusanomia ja Veikkaajaa (nykyisin Urheilulehti) ja satunnaisesti myös Ilta-Sanomia sekä salibandyn verkkolehti Pääkalloa. Vuosina 2007-2009 olin kavereiden kanssa perustamamme Pääkallo.fi:n päätoimittajana ja toimituspäällikkönä, kunnes muutin työskentelemään Opelille Tukholmaan reilun vuoden ajaksi.

3. Ruotsissa asuessani kehitin itseäni tekemällä päivätöiden ohella satunnaisia artikkeleita Ilta-Sanomille ja Veikkaajalle. Urheiluun liittyy paljon jargonia, mutta monien huippu-urheilijoiden määrätietoisuudesta ja sinnikkyydestä voi ottaa oppia myös työelämässä. Vuosien varrelta mieleenpainuvimpia kohtaamisia ovat olleet esimerkiksi Tukholmassa yllättäen Tyson Gaylle taipuneen Usain Boltin sekä Ruotsin futismaajoukkueeseen palanneen Zlatan Ibrahimovicin ja viimeisiin olympialaisiinsa valmistautuneen Peter Forsbergin kohtaamiset.

4. Salibandya olen pelannut enemmän ja vähemmän tosissaan reilut 25 vuotta. Pelatuista nuorten maajoukkuepeleistä huolimatta MM-kisat jäivät käymättä. Arvokisat aloitettiin vasta vuotta nuoremmalle ikäluokalle. Hienoja muistoja on myös juniorimestaruuksista ja parista miesten liigakaudesta.

5. Muista harrastuksista pyrin etsimään aikaa lenkkeilylle, kuntosalille sekä eri urheilulajien seuraamiselle. Pesäpallosta seuraan etenkin Kankaanpään Mailan otteita. KaMan kotipeleistä ikimuistoisimpana pelinä on paikan päällä nähty vuoden 1998 sopupeli Oulun Lippoa vastaan. Kuvausharrastuksen myötä kannan usein vapaa-ajalla mukana järjestelmäkameraa. Yksittäisiä kuvia on julkaistu Ilta-Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Urheilusanomissa ja Veikkaajassakin.

6. Tirsamaan perustin alun perin henkilökohtaiseksi blogiksi 21.6.2006. Vuosien varrella on tullut erilaisia kirjoituspyyntöjä ja on Tirsamaa eri sivustojen alaisuudessa ollutkin. Tällä hetkellä ahkeraan blogikirjoittamiseen ei kuitenkaan riitä aikaa, ja Tirsamaa.fi heijastelee nykyisessä verkkaisessa julkaisutahdissaan jatkuvasti kasvavia työkiireitä. Tätä aktiivisemmin minut löytää esimerkiksi Twitteristä nimimerkillä: @Tirsamaa.

– – – – – – – – – –

Kirjoituksia:

Ilta-Sanomissa
Pääkallo.fi:ssä
Urheilusanomissa/Veikkaajassa
Salibandy-lehdessä
Sveitsin Unihockey.ch:ssa.
Ruotsin Innebandymagazinetissa

– – – – – – – – – –

Muuta:

Tirsamaa kuvapalvelu Flickr:ssa
Tirsamaa.fi:n kuvasivu
Tirsamaa Facebookissa
Vanha Salibandyliigalle tehty videoprojekti

– – – – – – – – – -

Kommentointi on suljettu.