Tagi: Erä Akatemia

Vuoden parhaat pelit

Hengeltään vuoden 2015 parhaat pelit osuivat kohdalle vuoden viimeisinä päivinä. Nykyisin Divarissa pelaavan Erä Akatemian entisten pelaajien perinteisissä (= toinen kerta) joulusählyissä oli yli 40 innokasta osallistujaa.

Melkein kaikki ilmoittautuivat mukaan vain noin vuorokauden sisällä yhden järjestäjän satunnaisen Facebook-kutsun lähettämisestä. Ison suosion myötä ensi kerralla pitänee miettiä yhden ottelun sijaan jotain turnausmuotoa.

Sinisen joukkueen valitsijakapteenina itse peli päättyi 4-5-tappioon, vaikka ensimmäiset jopa liigatason kiinnitykset Petri Ikonen (nykyisin Erä), Ville Mäenpää (Erä Akatemia), Teemu Venäläinen (Indians), Aapo Kakkola (Erä Akatemia) ja Lauri Westerholm (Indians) antoivat mielestäni luvan odottaa jotain aivan muuta.

Tapahtumaan ilmoittautuneiden ex-akatemialaisten draftaamisessa oli omat pohdintansa, mutta kaikista tärkeimpänä oli kuitenkin vanhojen pelikavereiden näkeminen kerran vuodessa saunomisella ryyditettynä. Näkyvimmät pelaajat palkittiin kieli poskella, totta kai.

Ilman tällaisia tapahtumia nykyisen nuorentuneen joukkueen pelaajat jäisivät varsin tuntemattomiksi. Koolla oli myös paljon potentiaalisia katsojia nykyisen joukkueen peleihin.

Moni joukkue vastaavia pelejä jo säännöllisesti pelaakin. Tämä on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen ja helposti järjestettävissä oleva tapahtuma kaikille muillekin joukkueille lajista ja sarjatasosta riippumatta.

Erä Akatemia joulu 2015

Sirkus tulee Mosalle

Viime viikolla sirkus tuli Vantaalle, kuten täällä aiemmin otsikoin. Nyt osa tuon esityksen sirkuksesta eli Salibandyliigan Classic on tulossa Mosalle sunnuntaina 28.10.

Liigajoukkueiden joukossa Suomen Cup ei ymmärtääkseni nauti kovin isoa arvostusta. Sen voi päätellä jo siitä, että alle puolet liigajoukkueista osallistui cupiin. Neljästätoista liigajoukkueesta vain kuusi on mukana. Divari-joukkueita mukana oli vain kaksi, joista PSS tippui jo ensimmäisessä ottelussaan.

Kakkosdivarijoukkueille Suomen Cup sen sijaan on kova juttu. Ainakin nykyisessä joukkueessani Erä Akatemiassa cup on ollut piristysruiske kaudelle. Kaikki tuntuvat puhuvan liigajoukkue Classicin kohtaamisesta ja jostain syystä treeneissä on tuon arvonnan jälkeen ollut todella hyvä meininki.

Etukäteiskaavailuissa moni varmasti arvioi kyydin olevan kylmää, mutta lupaan, että alasarjajoukkueemme ainakin yrittää.

Myös tapahtuman muodossa, kuten Facebookista näkyy.

@Tirsamaa

Maalivahdin vuoro nöyryyttää rankkarissa

YouTube-aikana olen tottunut näkemään kenttäpelaajilta toinen toistaan näyttävämpiä ja kummallisempia rankkarisuorituksia eri lajeista. Maalivahtia mollataan ja veskarina niissä tilanteissa ei olisi kiva olla.

Pelaan itse salibandya kakkosdivarissa ja eilen pääsin jäähypenkiltä (jäähyn syynä nynnymäisesti maassapeluu kun kuitenkin kysytte) todistamaan todella erikoista rankkaria. Rankkarilaukoja ei osaa odottaa ex-liigamaalivahti Juha Kulmalan ryntäämistä päälle, mutta niin vain käy.

Samaa ei olisi tehnyt kovin moni muu veskari edes kakkosdivarissa, mutta kokemuksen tuoma itsevarmuus mahdollistaa näinkin sekopäisen tapahtuman.

Hieman suuremmalla onnella pallo tyylikkäästi sivuun, hölkkäily maalivahdin ohi, pallo tyhjiin ja taas uusi maalivahtia nöyryyttävä video jakoon. Tällä kertaa kävi toisin. Video huvittaa vielä kymmenennenkin kelauskerran jälkeen.

Video on nähtävillä Pääkallo.fi:n nettisivuilla tästä.