Tagi: Pääkallo

Pudotuspeleissä suuria tunteita

Salibandyliigan pudotuspelit ovat roihahtaneet avausviikonlopun perusteella liekkeihin toden teolla.

Salibandysivusto Pääkallo.fi:n kovan uutisointitahdin ja sivuston kommenttiosaston täyttymisen lisäksi sen näkee parhaiten halleilla.

Kabinettipeliltäkään ei ole vältytty. SSV-Oilers-sarjassa on kuumentanut tämä tapaus ja SPV-NST-sarjassa maalivahti Jarkko Monthanin julkistettu ja seuraavana päivänä peruttu pelikielto.

Sunnuntaina olin Erä-Classic-sarjan toisessa pelissä raportoimassa. Jutustelin lehdistötilaisuuden päätteeksi Veikkaaja-lehden juttua varten Classic-valmentaja Jarkko Rantalan kanssa liigan kurinpitoasioista. Ne ovat olleet tapetilla hämmästyttävän paljon.

Lyhyt blogikirjoitukseni avausviikonlopun peleistä löytyy täältä.

Runkosarjalle huikea päätös

Miesten Salibandyliiga huipentuu tänä vuonna todella hienolla tavalla.

Runkosarjan päätösviikosta on tulossa niin mielenkiintoinen, että kovimmilla urheiluromantikoilla voi olla vaikeuksia saada öitään nukuttua eri mahdollisuuksia pyöritellessään.

Blogikirjoitukseni aiheesta salibandysivusto Pääkallo.fi:ssä

Kuntohuippu

Viime aikoina olen saanut iltapuhteina sen verran mukavasti palstatilaa Veikkaajaan ja silloin tällöin Ilta-Sanomiinkin, että en ole tänne tai Pääkallon blogiin juurikaan ehtinyt kirjoittaa.

Päivätöissä edessä on myös pari erittäin mielenkiintoista automallilanseerausta, joten täällä pönötys on jäänyt vähälle.

Pienen lapsen isänä vapaa-aikana unohtuu kasvavassa määrin ennemmin lukemaan muiden tekstejä ja spekuloimaan blogin sijaan Twitterin kautta. Twitterissä palaute huonoista näkemyksistä tulee heti.

On ollut ilahduttavaa huomata, että ilman suuria odotuksia Pääkalloon tekemämme avoin toimittajahaku toimii ja olemme saaneet sivustolle paljon uusia ja innokkaita avustajia.

Alkuvaiheessa tämä on toki lisännyt työsarkaa perehdyttämiseen, mutta varmasti monipuolistaa sivustoa ja kaikenlaista säbäpöhinää jatkossa. Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin maaliskuussa ja salibandykausi on hiljalleen etenemässä kohti kliimaksiaan.

Kuntohuippu on ajoitettu niin, että toivottavasti saisi itse tehdä monipuolisesti juttuja ja lukea kauden huipennuksesta mahdollisimman monen median osalta.

Oodi maajoukkueen runkomiehille

Suomen miesten salibandymaajoukkueen kisat Sveitsissä päättyivät rumaan 5-11-finaalitappioon Ruotsille. Suomen esitys oli suuri pettymys.

Pitää silti muistaa, että kokeneen kaartin ”kultainen sukupolvi” on taannut suomalaisille unohtumattomia elämyksiä, joita ainakaan minä en koskaan unohda.

Olen seurannut miesten otteita kentältä ja sen ulkopuolelta vuosia. Tämän johdosta innostuin kirjoittamaan nöyrän kiitoksen kokeneille maajoukkuemiehille Pääkallon blogiin.

Ainakin Facebookissa teksti on levinnyt ahkerasti ja kerännyt jo toistasataa tykkäystä.

Liigan alkukauden onnistujat ja pettymykset

Raapustin vaihteeksi blogitekstin Salibandyliigasta. Miesten liiga jatkuu taas maajoukkuetauon jälkeen. MM-kisakausi tekee sarjaohjelmasta syyskauden osalta todella repaleisen.

Kävin lyhyesti läpi, millaisista asetelmista Salibandyliiga jatkuu. Teksti löytyy kokonaisuudessaan Pääkallo.fi:n alaisessa blogissani.

Onnistujat ja pettymykset: Katsaus Salibandyliigan alkukauteen

@Tirsamaa

Urheilu auttaa

Kesälomalla tajusin, mikä on pienentänyt lomaltapaluuahdistustani kaikki nämä vuodet.

Iso kiitos kuuluu urheilulle. Onneksi eniten seuraamieni lajien sarjat alkavat syksyllä.

Blogiteksti aiheesta on luettavista Pääkallo.fi:n alaisesta blogista otsikolla: Lomaltapaluuahdistuksen poistoon.

@Tirsamaa

Saksalainen säbälehti tekee tuloaan

Suomessa ei ole kevään 2008 Pääkallo.fi:n (historiikki) paperilehden kuoppaamisen jälkeen julkaistu yksityistä salibandylehteä. Salibandyn lilliputtimaana pidetystä Saksasta sen sijaan kuuluu kummia.

Hyvää nettisaittia jo ennestään pyörittänyt Floorballmagazin alkoi julkaista printtilehteä, joka pötkähti eteisen lattialle muutama viikko sitten. Lehti on Saksassa ensimmäinen lajissaan ja hieno asia salibandyn kasvupyrkimyksille maassa. Ensimmäisen numeron painos oli komeasti 11000-13000.

Kuten Twitterissäkin mainitsin, niin osallistuin talkoisiin jutulla Suomesta. Ensimmäisessä numerossa oli yllättävän hyvin mainoksia ja muutenkin hyvää tekemistä. Suomalaisista Julle Sumen oli omassa jutussaan näkyvästi esillä. Kuten paperi-Pääkallon julkaisuvuodestakin muistetaan, niin ensimmäisestä numerosta on aina hyvä parantaa. Saksalaislehden alku oli joka tapauksessa mainio.

Kannessa mainittu irtonumerohinta kolme euroa ei ainakaan Suomesta katsoen kuulosta korkealta. Suomen tilaushinnoista kannattanee tiedustella lehden toimituksesta. Siinä siis hyvää lukemista esimerkiksi saksan kielen opiskeluun.

Floorballmagazin

Salibandy Twitterissä

Kokosimme Pääkallo.fi:n toimituksessa listan Twitterissä olevista salibandyhahmoista. Juttu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Sen jälkeen myös Mika Hilska kirjoitti Twitteristä ansiokkaasti Avokatsomossa.

– Reaaliaikainen nettipöytäkirja alkaa saada lihaa luidensa ympärille kun paikalla olevat kertovat, mistä Kotilainen sai punaisen kortin, millaisen rankkarin Johansson laittoi sisään, miksi Suomi vaihtoi maalivahtia tai kumpi joukkue painostaa ja kumpi kieppuu pesukoneessa, Hilska kirjoittaa.

Juuri näin.

Itsekin taistelin pitkään Twitteriin kirjautumista vastaan. Se taistelu hävittiin. Ihan mukavaahan se on.

Ja parasta, kun ei aina tarvitse itse kirjoittaa. Jos ei huvita, niin voi vain seurata.

Vähän sama kuin odottaisi jatkuvasti syöttöä takatolpilla.

@Tirsamaa

Elää ja hengittää

Tirsamaan ajankohtaiset bloggaukset siirtyivät syyskuun alusta salibandysivusto Pääkallo.fi:n blogiin: Pääkallo.fi/Tirsamaa. Sieltä kannattaa siis jatkossakin kaivaa salibandyyn liittyvät uusimmat tekstit. Lukijat ovatkin löytäneet sinne hyvin.

Tirsamaa.fi:n osalta olen tullut toisiin ajatuksiin, enkä kuoppaa tätä aivan kokonaan. Mitään bloggauksen ilotulitusta tänne on turha odottaa, mutta kun verkkotunnus kerran on rekisteröitynä, niin linkkejä, kuvia, videoita ja muuta saattaa tänne ilmestyä silloin tällöin.

Silloin tällöin joku kyselee vanhoista teksteistä jossain lehdessä, joita lisäilen tänne oman fiiliksen ja osin myös pyyntöjen mukaan. Kuvakansiointi on vielä työn alla. Videosivulle tulen kokoamaan linkit eri videoprojekteista.

Tässä on alkuun viime kevään pudotuspeleistä alkanutta videosettiä Salibandyliigalle. Viime kevään jokaviikkoisen katsauksen sijaan on siirrytty runkosarjassa joka toinen viikko julkaistavaan pätkään.

Paljon on videoissa vielä tekemistä, mutta toivottavasti ainakin parempaan suuntaan kuin nopeasti kasaan raapaistut viime kevään pudotuspelipätkät. Oman haasteensa antaa joukkueiden hyvin vaihtelevanlaatuiset videot. Nämä pätkät tullaan lisäämään aiempien videoiden tapaan myös Tirsamaan videosivulle. Sieltä voi jokainen itse katsoa, onko menty eteen vai taakse päin.

Molemmat videot on julkaistu myös Ilta-Sanomien netissä:

Ilta-Sanomat 27.10.2011: Salibandyliigan viikkokatsaus pureutuu Tampereen kiivaaseen trafiikkiin

Ilta-Sanomat 11.11.2011: Salibandyliigan viikkokatsaus sukeltaa Alivoimamaaliin

Salibandyliigan katsaus, kausi 2011-12: Osa 2, marraskuun alku

Salibandyliigan katsaus, kausi 2011-12: Osa 1, lokakuu

Tirsamaa Pääkallon alaisuuteen

Tirsamaa palaa uudistuneen Pääkallon myötä kyseisen sivuston alaisuuteen. Päivittäkää linkkinne, sillä Tirsamaata päivitetään tästä lähin osoitteessa: Paakallo.fi/Tirsamaa

Vuoden sisään tämä on Tirsamaa.fi:n merkintä numero 101. Aluksi mietin, että jatkaisin blogin päivittämistä kahdessa paikassa. Salibandyjutut Pääkalloon ja muut sekalaiset pohdinnat tänne. Sitten listasin avustamiani medioita ja tulin ajankäytön myötä järkiini. Ehkä uudessakin Tirsamaassa saa hyvin provottua satunnaisilla pesismerkinnöillä.

Päätös oli lopulta helppo. Sen sijaan, että jokainen salibandyhahmo päivittää omia blogejaan siellä täällä, päätimme yhdistää voimat. Tämä siksi, että salibandyväki löytäisi ajankohtaiset uutiset ja puheenaiheet helposti yhdestä paikasta.

Tirsamaan kunniakansalaisena uudessa Pääkallossa jatkaa NaKuun siirtyneen kakkosdivarikonkarin Ville ”Igis” Ikosen Igi-Corner. Tirsamaa löytyy Facebookin lisäksi jatkossa myös Twitteristä.

Uuden Tirsamaan avausmerkintään pääsee tästä.