Tagi: Veikkaaja

Kohti salibandyn MM-kisoja

Salibandyn MM-kisat ovat kohta taas täällä. Tai ei ihan täällä, mutta Göteborgissa. Kahdessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon aina taustoista lähtien.

Muistan kun hahmottelin vielä silloiselta lehtinimeltään Veikkaajalle tämän vuoden MM-kisojen joukkuetta kaksi vuotta etukäteen. Ei ollut ihan helppo homma, vaikka olen lajia parisenkymmentä vuotta aktiivisesti seurannutkin.

Mika Kaltala oli hieman aiemmin valittu Salibandyliiton puheenjohtajaksi oltuaan ainoana ehdokkaana. Nyt hän jo jättää puheenjohtajuuden. Maajoukkueen tulevaisuus oli valmennusta myöten hämärän peitossa, kuten myös suuri osa lajin viimeisen kahden vuoden uudistuksista.

Bloggaan edelleen satunnaisesti salibandyn verkkolehti Pääkallo.fi:lle. Uusin blogiteksti siellä käsittelee tätä muisteloa.

Pääkallo.fi:n blogi: Kahden vuoden dilemma

Vauhti päällä

Näin vauhdikkaan kuvan oli Anu Karttunen ikuistanut toimittajasählyissä.

IS/Veikkaajan joukkue vei turnauksen nimiinsä nyt kolmatta kertaa. Välierässä kaatui Yle ja finaalissa Iltalehti.

Lisää turnauksesta Urheilutoimittajain liiton sivuilla.

Kuva: Anu Karttunen

Salibandyn pelaajayhdistys

Salibandyssa on jälleen edessä neuvottelut maajoukkuetapahtumien korvauksista pelaajille. Kirjoitin aiheesta tämän viikon Veikkaajaan.

Siihen viitaten julkaisin tällä viikolla Pääkallossa blogikirjoituksen pelaajayhdistyksestä, jonka piti hoitaa neuvottelut pelaajien osalta.

Näin ei kuitenkaan ole, vaikka viime kautta ennen korvauksista käytiin kova vääntö. Eikö lajin parista oikeasti löydy puuhamiehiä pelaajayhdistykseen, vai mistä on kyse?

Blogikirjoitus kokonaisuudessaan Pääkallo.fi:n sivuilla

Jutun julkaisun jälkeen (17.1.) keskustelu painottui Twitteriin tagilla #salibandy. Lisää näkemyksiäni voi lukea nyt ja tuttuun tapaan jatkossakin Twitter-tililtäni: @Tirsamaa

Arkisto: Classicin uudet tuulet 2010-11

Salibandyliigan siirtomarkkinoita ja tulevan kauden joukkueiden vaihtuvuutta puntaroidessani kaivoin esiin vanhoja tekstejäni. Arkistosta löytyi muun muassa tämä Veikkaajaan kirjoittamani teksti Classicista salibandykauden 2010-11 ennakkopakettiin.

Kuvat Classicin uusista vahvistuksista otin Tukholmassa asuessani Classicin Ruotsin-reissun yhteydessä. Classic päätti kyseisen kauden pronssiottelutappioon Oilersille. Kuvassa näkyvistä ”uusista tuulista” ei ole kaudelle 2012-13 jäljellä enää kuin kaksi pelaajaa. Oheinen teksti on julkaistu Veikkaajassa 21.9.2010: Lue koko juttu »

Kiireinen viikko

Mennyt viikko oli varsin kiireinen. Normaalien päivätöiden oheen mukavasti freelance-toimittamista, kuten keskiviikkona Hyvärisen Mikon kanssa videokatsauksen tekemistä Salibandyliigalle SSV-Loviisa-ottelussa.

Loviisan pelaajat oli määrätty härkäviikolla Tuomas Savukosken tapausta rauhoittaakseen kommentointikieltoon, mutta valmentaja Iiro Parviainen suostui kuitenkin antamaan kommentit videolle.

Pääkallon viikon normaalien uutisointien lisäksi työstössä oli myös Veikkaajan juttu SSV:n maalivahtitilanteesta. Veikkaaja on seurannut vuoden alusta alkaen Salibandyliigaa joka viikko.

Kun sisäpalloiluaukeaman jakaa kolmelle lajille, niin keskimäärin pidempi juttu osuu kohdalle joka kolmas viikko. Enempikin tietysti kävisi, mutta tämä määrä sopii omaan ajankäyttöön varsin hyvin.

Se toki harmittaa, kun Mikon kanssa tarkkaan mietittyjen David Rytychin kuvien sijaan lehteen päätyykin Jarno Ihmeen arkistokuva.

Ensi viikonloppuna onkin edessä Suomen Cupin finaalitapahtuma Tampereella, jonne startti on heti aamusta. Perussetti: videoita, tekstiä, kuvia ja siinä välissä varmaan joitain twiittauksiakin.